Ufuk 2020 Programı Green Deal (Yeşil Mutabakat) Çağrısı
Ufuk 2020 Programı çerçevesinde, 1 milyar Avro bütçeli “Yeşil Mutabakat Çağrısı”, 22 Eylül 2020 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından başlatılmıştır. Söz konusu çağrı; 2050 yılına kadar Avrupa kıtasını iklim nötr hale getirme konusundaki genel hedefi ile bir dizi dönüştürücü politikalar tasarlamayı, karbonsuz ekonomiye geçişi ve Ar-Ge/yenilik projeleri yoluyla bu hedeflere katkı sunmayı amaçlamaktadır.
Bahse konu çağrı çerçevesinde, 10 alanda 20 konu başlığının desteklenmesi öngörülmekte olup, anılan konu başlıklarına, programın ulusal koordinatörü Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından hazırlanmış olan, “https://h2020.org.tr/tr/haberler/ufuk2020-yesil-mutabakat-green-deal-cagriprogrami-yayinlandi” web sayfasından ulaşılabilmektedir.
Çağrı’nın kapanış tarihi 26 Ocak 2021 olarak belirlenmiştir. Söz konusu çağrıya, araştırma kuruluşları, üniversiteler, KOBİ’ler, büyük sanayi kuruluşları, finans kurumları, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları, ulusal/yerel yönetimler ve sosyal girişimciler başvuruda bulunabilecektir.
Ufuk 2020 Programı Green Deal (Yeşil Mutabakat) Çağrısı kapsamındaki proje başvuruları, Avrupa Komisyonunun, “Fonlama ve İhale Portalı (https://ec.europa.eu/info/fundingtenders/opportunities/portal/screen/home)” üzerinden, başvuruya açık konu başlığı seçilerek, elektronik olarak proje koordinatörü kuruluş tarafından yapılmaktadır. Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye, “https://h2020.org.tr/tr/others/basvuru-ve-degerlendirme-sureci/basvuru-sureci” linkinden ulaşılabilmektedir.
Çağrılara yönelik konsorsiyumlarda ortak olarak yer alınmasının istenmesi durumunda, ekte yer alan “ilgi beyanı formunun (Expression of Interest)” çağrı başlığı özelinde doldurularak, “greendeal@h2020.org.tr” elektronik posta adresi (TÜBİTAK iletişim kişisi) ile paylaşılması önem taşımaktadır. Söz konusu formlar, proje hazırlayan koordinatör adayları ile paylaşılmak amacıyla kullanılacaktır. Çağrı kapsamındaki başlıklara yönelik sorular için de aynı şekilde “greendeal@h2020.org.tr” elektronik posta adresi vasıtası ile TÜBİTAK ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.
Diğer Yazılar
Akkuyu İhaleleri
Bilindiği üzere Ülkemiz ve Rusya arasında imzalanan hükümetlerarası anlaşmayla her biri 1200 MW gücünde 4 reaktörden oluşacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulmasına yönelik çalışmalar başlamış, Nisan 2018’de ilk ünitenin inşaat lisansı
Yazılım Dünyasında Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Webinarı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi ve Türkiye Yazılım Meclisi tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde saat 14.30’da “Yazılım Dünyasında Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” isimli
KOBİ Ar-Ge Destekleri Semineri (internet üzerinden)
TÜBİTAK tarafından KOBİ’lere yönelik olarak verilen Ar-Ge destek ve hibeleri hakkında 01 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14:00’te internet üzerinden bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin duyuru metni ekte sunulmaktadır.